ORDU ULTRA TRAIL – IŞKIN(Çocuk Koşusu)
- Genel Bilgi
ORDU Ultra Trail , Ordu Tokat illeri sınırları içerisinde yer alan Perşembe Yaylasında, 2100m yüksekliğindeki Canik Dağları çevresinde Ordu İli Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası menderesleri Çevresinde Koşulan 300metre , 400 metre, 500 metre uzunluğunda bir dağ patika koşusudur.
6-8 Yaş İçin : 300 Metre
8-10 Yaş İçin : 400 Metre
10-12 Yaş İçin : 500 Metre
Koşuda asfalt yol yok denecek kadar azdır. Menderes geçişleri, orman geçişleri, köy geçişleri, oba geçişleri, tepe tırmanışları dere geçişleri , şelale geçişleri gibi birçok zorlu parkur bulunmaktadır.
Koşu, 29 Haziran 2019 Cumartesi sabahı 09: 00 Aybastı Perşembe Yaylası Güreş Stadı’nın orada başlar. Katılımcıların kısmi yeterlilik esasına göre, 2 saat içerisinde parkuru tamamlamaları gereklidir. Kısmi yeterlilik, katılımcıların karşılaşabilecekleri doğa koşullarında güvenli bir şekilde koşularına devam etmelerine olanak sağlayacak malzemeleri yanlarında taşımaları anlamına gelmektedir. Beklenmedik doğa koşullarında organizasyon ekibi olarak motorize ambulans ve araç ambulans gibi birçok imkan bulunmaktadır.
- Katılım Şartları
Koşu 6 yaşın üzerinde herkesin katılımına açıktır. Veli izin belgesi gereklidir ancak koşunun yayla koşullarında gerçekleştirileceği dikkate alındığında, katılımcıların dağ ve patika koşularında deneyimli olması önerilir. Katılımcıların 28 Haziran 2019 tarihinde geçerli ve koşmalarına engel olmadığını belirtir bir sağlık belgesine veya bir spor federasyonundan onaylı sporcu lisansına sahip olmaları gerekmektedir. İlgili belgeler koşu öncesi organizasyona ibraz edilmesi gerekmektedir.
- Kayıt
3.a) Kayıt şekli
Koşuya sadece kayıtlı koşucular katılabilir. Kayıtlar orduultratrail.com web sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir. Son kayıt tarihi 28 Haziran 2019 Cuma günüdür. Kayıt Kontenjanı 400 kişidir. Bu tarihten sonra veya yarış alanında kayıt alınmayacaktır. Organizasyon belli koşullarda ek sporcu kaydı yapma hakkına sahiptir.
Yapılan her kayıt kişiye özeldir. Kayıt devrine veya bir katılımcı yerine başka birisinin koşmasına izin verilmeyecektir.
3.b) Kayıt Ücreti
1 Eylül 2018- 1 Mart 2019 tarihine kadar 75 TL, 1 Mart 2019- 1 Haziran 2019 tarihleri arasında 100 TL. 1 Haziran 2019 – 28 Temmuz 2019 tarihleri arasında 120 TL’dir. Koşu kaydının geçerli olması için kayıt ücretinin en geç 28 Haziran 2019 tarihine kadar belirtilen yöntemlerle ödenmiş olması gerekmektedir. Kayıt ücreti konusunda ödeme tarihi baz alınır. Kayıt ücreti 28 Haziran 2019 tarihine kadar ödenmemiş kayıtlar iptal edilir.
Organizasyon belli koşullarda kayıt ücretinde indirim yapma hakkına sahiptir.
Kayıt ücreti aşağıdakileri kapsamaktadır:
- Göğüs numarası
- Zaman ölçümü
- Koşu T-shirtü
- Parkur boyunca ara noktalarda yiyecek, içecek ve sağlık desteği
- Koşu öncesi makarna partisi
- Koşu sonrası yemek
- Madalya
3.c) Kayıt İptali ve Değişiklik
Kötü hava koşulları veya benzeri organizasyonun kontrolü dışındaki sebeplerden dolayı koşu durdurulur veya iptal edilirse kayıt ücreti iade edilmez.
Değişiklik Koşulları:
Kayıt ücreti veya göğüs numarası devredilemez.
Ödemesi yapılmamış başvuruyu yarışmacı kendisi, “Başvurularım altında” yapabilir. Nihayi parkur ücreti ödenir.
Ödemesi yapılmış başvurulardaki değişiklik talepleri şu çerçevede yapılabilir:
Son kayıt gününden önce talep edilen değişikliklerde:
-Daha ucuz yarışa geçişlerde ücret iadesi yapılmaz.
-Daha yüksek ücretli yarışa geçişlerde fark eklenir.
Son kayıt gününden sonra talep edilen değişikliklerde:
-Değişiklik ancak yarış kiti hazırlanmadan önce, +45 TL işlem ücreti ve son kayıt günü öncesi kriterlerle, boş yerler doğrultusunda yapılır.
- Koşu Paketinin Teslimi
Katılımcıların göğüs numarası ve diğer malzemeleri içeren koşu paketlerini aşağıda belirtilen tarih ve saatlerde Aybastı Perşembe Yaylası Güreş Stadı yer alan kayıt alanından teslim almaları gerekmektedir.
- 28 Haziran 2019 Cuma 12:00-24:00
- 29 Haziran 2019 Cumartesi 06:00-24:00
- Koşu Startı
Koşu 29 Haziran 2019 tarihinde saat 09:00’da Aybastı Perşembe Yaylası Stadı , önünde başlar. Katılımcıların koşu başlangıcından en geç 30 dk. önce (08:30) başlangıç alanında olmaları gerekmektedir.
Başlangıç alanında, katılımcıların giysilerini değiştirebilecekleri yerler ve çanta teslim bölgesi yer alacaktır. Katılımcılar teslim ettikleri çantalarını göğüs numaralarını göstererek koşu sonunda geri alabilirler. Çanta teslim bölgesine çantalarınızı teslim edebilirsiniz.
Koşu gölet geçişi, menderes geçişleri, dere geçişleri , şelale geçişleri, tepe tırmanışlarından oluşur.
- Perşembe Yaylası Güreş Stadı
- Karga Tepesi
- Menderesler
Yarış güzergahının sınırlı bir kısmı dışında tamamı, toprak ve çimen patikadır. Birkaç noktada menderes geçişleri dere geçişleri ve şelale geçişleri bulunmaktadır. Koşu güzergahı karanlıkta da görülebilen parlak bantlar ve diğer yöntemler ile işaretlenecektir. Belirlenmiş olan güzergahın dışına çıkmak ve kestirme yol kullanmak diskalifiye sebebidir.
- Ara Noktalar ve Zaman Limitleri
Ordu Ultra Maratonu güzergahı üzerinde 4 adet ara nokta bulunmaktadır. Bu ara noktalarda zaman tutulacak, ayrıca farklı seviyelerde yiyecek ve içecek imkanı sağlanacaktır. Her ara nokta için aşağıda listelenmiş olan zaman sınırları belirlenmiştir. Zaman sınırından sonra ara noktaya varmış olan katılımcıların koşuya devam etmelerine izin verilmeyecektir.
İstasyonlarda organizasyon tarafından belirlenmiş olan alanlarda katılımcılar 3. şahıslardan destek alabilirler. Refakatçiler , ara noktaların 200 m. öncesinden 200 m. sonrasına kadar katılımcıya yanında koşarak eşlik edebilirler. İstasyonlar haricinde destek almak yasaktır.
İstasyonlarda zaman limitine takılan, sakatlık nedeniyle devam edemeyen veya koşudan kendi isteğiyle çekilen katılımcılar organizasyon ekipleri eşliğinde bitiş alanına ulaştırılacaktır. Yayla koşulları nedeniyle bitiş alanına ulaşım uzun süreli yürüyüş gerektirebilir. İki ara nokta arasında problem yaşayan ve koşuya devam edemeyen katılımcılar en kısa sürede organizasyona haber vermeli ve en yakın ara noktaya geri dönmelidir.
- Doğa Hassasiyeti
Ultra Maratonun gerçekleşeceği bölge Türkiye’nin değil dünyanın eşsiz yaylalarından biridir. Yarışmacıların doğaya saygılı olmaları, çöplerini ara noktalardaki çöp bidonları haricinde dışarıya atmamaları ve doğal ortamı tahrip etmemeleri gerekmektedir. Bu hususlara dikkat etmeyen katılımcılar diskalifiye edilecektir. Çöp miktarını azaltabilmek için ara noktalarda plastik bardak bulunmayacaktır. Her katılımcının kendi bardak ve su kabını taşıması gerekmektedir.
Parkurdan kalıcı işaretler olmayacaktır. Organizasyon ekibinin yerleştirmiş olduğu parlak fosforlu işaretler ile parkurda rotanızı kaybetmeden rahatça ilerleyebilirsiniz.
- Sporcu Sağlığı
Yarış organizasyonu, baş gösteren kötü hava koşulları oluşması durumunda (örn. yoğun sis, fırtına) katılımcıları tehlikeye atmamak ve sağlıklı koşullarda koşmalarına olanak sağlamak amacıyla koşuyu durdurma, kısaltma veya iptal etmeyi de içerebilecek değişikleri yapma hakkına sahiptir. Bu tür değişiklikler olduğu taktirde koşu öncesinde veya koşu sırasında ara noktalarda katılımcılara bildirilecektir. Katılımcılar verilen kararlara uymakla yükümlüdür.
Yerleri koşu öncesinde duyurulmak kaydıyla, koşu boyunca önemli ara noktalarda ve organizasyonun gerekli gördüğü yerlerde medikal destek ve arama kurtarma ekipleri bulunacaktır. Bu ekipler gerekli gördükleri takdirde katılımcıları sağlık kontrolünden geçirebilir ve koşmaya engel veya sağlık açısından riskli bir durum olduğuna kanaat getirdiklerinde ilgili katılımcıların koşuya devam etmesini engelleyebilir. Katılımcılar verilen kararlara uymakla yükümlüdür.
- Zorunlu Malzemeler
Zorunlu Malzeme yoktur.
- Diskalifikasyon ve Cezalar
Aşağıda listelenmiş olan davranışlar doğrudan diskalifiye sebebidir:
- Herhangi bir ara noktadan geçmemek.
- Kestirme yol veya yöntem (örn. taşıt) kullanmak.
- Ara noktalar haricinde destek almak.
- Yardıma ihtiyacı olan bir katılımcıyı yalnız başına bırakmak ve yardım etmemek.
- Doğal ortamı tahrip etmek veya çöp atmak.
- Sağlık personeli tarafından kontrol edilmeyi reddetmek.
- Sağlık personeli, arama-kurtarma ekipleri veya organizasyon tarafından verilen kararlara (örn. yarışa devam etmeme), uyarı ve yönlendirmelere uymamak.
- Zorunlu malzemeleri bulundurmamak veya organizasyon tarafından kontrol edilmelerini reddetmek.
Diskalifiye edilen koşucuların koşuya devam etmesine izin verilmez.
Batonlu koşuculara koşuyu bitirmeden önce batonlarını bıraktıkları takdirde 1 saat zaman cezası verilecektir.
**** Yarış Diskalifiye Kuralları
- Yarışmalar çip zaman sistemi ile takip edilir. Yarışmacıların çantalarına kayıtta takılan çip çıkış, ara noktalar ve varışta yarışma zamanını ölçer. Çipini kaybeden diskalifiye olur.
- Organizasyon hakemleri ve görevli sağlık personeli tarafından yarışa devam etmesi sakıncalı bulunan kişilerin yarışı durdurulur. Bu karar kesindir ve itiraz edilemez.
- ORDU Ultra Maratonu parkurlarında her katılımcının taşıması gereken zorunlu malzemeler yarıştan önce ve parkur sırasında kontrol edilir, malzemelerin taşındığı çanta işaretlenir. Eksik malzemeli sporcular parkura alınmaz, parkurdaysa men edilir.
- Çevre koruma, ikmal ve görevlilere karşı gelmek çeşitli zaman cezaları ile sonuçlanır.
- Sonuçlar
Koşu sırasında kısmi ve sonrasında kesin sonuçlar orduultratrail.com web sitesinden yayınlanacaktır.
Koşu sonrasında sıralama aşağıda belirtilen gruplara göre yapılacaktır:
- 50K Ultra Maraton Kadın ve Erkek Genel Sıralama
- 2G Kadın ve Erkek Genel Sıralama
- 21 K Kadın ve Erkek Genel Sıralama
- 10K Kadın ve Erkek Genel Sıralama
- 5K Kadın ve Erkek Genel Sıralama
- Ödüller
Organizasyon Tarafından Açıklanacaktır.
- Görsel Materyal Hakları ve Kullanımı
Kayıtlı katılımcılar etkinlik boyunca çekilmiş olan fotoğraf ve videolarının organizasyon tarafından tanıtım amaçlı kullanılmasına izin vermiş sayılırlar.
- Feragatname
Yarışmacılar kendi istekleri ile kayıt olmuş katılımcılar koşu kurallarını ve bu kurallarda yapılabilecek değişiklikleri kabul etmiş sayılırlar. Organizasyon, katılımcılar tarafından gerçekleştirilen veya katılımcıların maruz kaldıkları maddi ve manevi zararlar ve kazalardan sorumlu tutulamaz.